середа, 21 грудня 2011 р.

Чому купують рерайт?

Отже, ви прийняли рішення негайно організувати заробіток (або приробіток) в інтернеті написанням статей. Відразу виникає кілька питань:

Як і про що писати і навіщо це потрібно?
Хто заплатить за роботу і скільки?
Як навчитися правильно писати і які види робіт найбільш затребувані?
За що платять найбільше?
Початковий навик автор може легко відпрацювати створенням рерайта. Тут майже не потрібно напрацьовувати спеціальних навичок - достатньо згадати принцип написання шкільних викладів. Справа в тому, що кожному сайту необхідно для залучення трафіку, просування та збереження рейтингу в пошуковиках постійне наповнення вмістом (контентом).


Власник блогу чи сайту, будь він навіть семи п'ядей у ​​чолі, з часом вичерпає власну фантазію і звернеться за новими статтями до копірайтеру. А якщо говорити про новинних порталах - тут щоденна потреба у нових статтях постійно зростає! Та й не кожен володар інтернет ресурсу заморочується власноручним авторством - йому важливо продати свої послуги або товар. Тут і виникає необхідність залучення копірайтера.

Чому рерайт? Це найпростіший (і дешевий для замовника) спосіб роботи. Пам'ятаєте знамениту фразу з фільму «Операція« И »та інші пригоди Шурика», яку кажуть головні герої: «Все вже вкрадено до нас»? Так от, до нас все вже описано і викладено в мережу. На будь-яку тему з будь-якого запиту в пошуковиках вивалюється маса інформації.

Причому часто вона подана професійно, вичерпно і настільки просто, що навіть незнайомому з темою людині все гранично ясно. Завдання рерайтера - переказати знайдену (або надану замовником) інформацію своїми словами, перетворити в легкотравний текст, перевірити на грамотність та унікальність - і отримати свої чесно зароблені вебмані, яндекс гроші або іншу оплату.

Цінується, повторюся, ця робота досить скромно, але для початку і вироблення впевненості в собі зійде. При достатній швидкості набору можна непогано заробити. При вартості від 40-60 центів за 1000 знаків (це самий мінімум, нижче якого працювати не варто) за тридцять-сорок хвилин легко написати відмінну статтю в 2500 знаків. Відповідно, за 3-4 години роботи реально отримувати 6-10 доларів в день. Погодьтеся, для початку непогано! З часом, набуттям досвіду, улюблених тем і постійних замовників розцінки рерайтера неминуче зростають.

Але завдання будь-якого копірайтера не зупинятися в розвитку, освоїти копірайтинг, навчившись створювати авторські статті. Вершиною майстерності копірайтингу є вміння писати продають тексти, які приносять автору кілька десятків, а то і сотень доларів за тисячу знаків. Про копірайтингу ми поговоримо в наступних матеріалах.

1 коментар:

  1. Добрый день!

    У меня сайт автозапчастей. По Украине продаю товар. Ищу кто сможет сделать копирайт дешево и качественно на эту стратегию продвижения: http://www.idg.net.ua/seo/ Что Скажите? Сколько это у Вас будет стоить?

    ВідповістиВидалити