неділю, 15 січня 2012 р.

Копірайтинг: легкий хліб або серйозна робота?

Робота в Інтернеті стає популярним видом віддаленої роботи на дому. Велику частину цього виду заробітку становить копірайтинг. Так називають роботу з написання авторських текстів на вільну або задану тематику. Творцям інтернет-ресурсів необхідно наповнювати сторінки сайтів цікавою та корисною інформацією. А для того, щоб ресурс залишався популярним і відвідуваним, цю інформацію необхідно оновлювати. Для всього цього і необхідні статті та новини, написані копірайтером.
Наївно припускати, що така робота в інтернеті, як копірайтинг може принести людині моментальне фінансове благополуччя. Інтернет має дуже багато спільного з реальним життям. Наприклад, у ньому немає місця казковому виконання бажань. Копірайтинг, як і будь-яка інша робота, це копітка праця. Для більшості копірайтерів це, скоріше, можливість додатково заробити в Інтернеті. Хоча, варто відзначити і той факт, що серед копірайтерів є майстри, які зуміли перетворити копірайтинг в основний вид заробітку.


Якими якостями повинен володіти копірайтер? По-перше, автор текстів зобов'язаний бути грамотним та вміти вільно викласти свої думки в текстовій формі. По-друге, копірайтер повинен добре вміти працювати з джерелами інформації. Адже доводиться писати статті та огляди на найрізноманітніші теми. І звичайно ж важко знати все і про все. Тому при написанні статей доводиться переглядати велику кількість інформації по темі. Але ні в якому разі не переписувати статті з енциклопедій - тексти повинні бути унікальними.

Навіть при такому різновиду копірайтингу, як рерайтинг (переписування певних текстів), унікальність, неповторність статті повинна бути дуже високою. Адже при цьому порушується тема авторського права. Та й пошукові системи жорстко борються із плагіатом і прямим копіюванням.

Для того, щоб копірайтинг став стабільним підмогою сімейному бюджету і перетворився на спосіб роботи на дому, необхідно вміти писати цікаво. Лаконічно, без зайвих відступів, необхідно донести до читача все, що він хотів би дізнатися, прочитавши матеріал. Тому досвідчені копірайтери не радять намагатися заробити в Інтернеті копірайтингом тим, у кого не виходили шкільні твори. Адже є й інші варіанти роботи в мережі, нехай і не такі поширені як копірайтинг.

Тим, хто тільки починає свої спроби заробити копірайтингом, фахівці рекомендують зареєструватися на одній або двох біржах копірайтингу. І починати писати. Можна брати замовлення на виконання певних завдань. Але треба бути готовим до того, що якийсь час новачку будуть діставатися найдешевші замовлення. З часом, є всі шанси потрапити в білі списки замовників, і почати роботу над більш солідними завданнями.

Можна писати статті на продаж, і розміщувати їх в магазинах, які працюють при кожній текстової біржі. І не варто засмучуватися і опускати руки через непроданих двох-трьох перших статей. Як показує практика, незатребуваних статей вкрай мало. Значить, зрештою, якісна стаття знайде свого покупця. Тому писати треба, не зупиняючись до тих пір, поки не буде розміщено на продаж три-чотири десятки статей. Тоді можна проаналізувати результати і відкоригувати свою подальшу роботу.

Легких заробітків не існує. Будь-яка робота, в тому числі й робота в мережі, вимагає докладання зусиль, витрат часу та уваги. Тим, хто згоден з цими правилами, Інтернет може надати варіанти заробітку. І все подальше залежить тільки від самої людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар