середу, 21 грудня 2011 р.

Що спільного мають копірайт і рерайт?

Заробіток в інтернет шляхом написання статей на замовлення дуже популярні. Тут не потрібно особливих технічних знань - достатньо уміння користуватися текстовим редактором (багато текстові біржі дозволяють виконувати роботу прямо на своєму майданчику), грамотності та готовності багато і регулярно писати.

Автори діляться на кілька категорій. Це рерайтери, переписувати чужі тексти своїми словами з використанням синонімів, і копірайтери. Копірайтери пишуть авторські статті на теми, в яких добре розбираються. Праця копірайтера, що створює власні тексти, цінується і оплачується замовниками краще.


Але професіонали знають, що якісний глибокий рерайт мало відрізняється від авторського копірайту. Глибоко пророблена тема на підставі кількох джерел дозволяє написати статтю високої якості, в якій навіть автори не завжди можуть дізнатися власний твір.

Принцип написання глибокого рерайта простий. У пошуковику вбивається тема майбутньої статті (не назву - його можна придумати пізніше). У списку ресурсів, які містять інформацію по потрібному запиту, вибираються сайти на 3-5 сторінках видачі, відкриваються, побіжно вивчаються, найбільш вподобані інформаційні блоки копіюються на сторінку Microsoft Word. На їх основі створюється глибокий рерайт.

Іноді з відібраних блоків автор складає свій матеріал (природно, це не повинен бути копіпаст, пропозиції повинні бути перефразовані або переписані своїми словами). Далі текст розбивається на абзаци, структурується згідно з авторським планом, в нього додається доречний авторський коментар чи оцінка, стаття перевіряється на унікальність - і авторський копірайт готовий.

Так, не забудьте додати унікальний заголовок - тут потрібно проявити фантазію.

Немає коментарів:

Дописати коментар