середа, 21 грудня 2011 р.

Таланти копірайтера


Копірайтер щодня працює з текстами і словами, і чим більше досвід, чим швидше в голові слова складаються пропозиції, а пропозиції в зв'язкові та логічні тексти, тим більш широке застосування власному таланту можна знайти. І, звичайно ж, отримати з цього прибуток.


Переклади.

Іноді, коли я читаю переклади з англійської на російську, у мене волосся стає дибки. Звичайно, переклад справа не проста, потрібно розбиратися в тонкощах лінгвістичних, відмінно розуміти граматику і мати величезний словниковий запас. Але вміння висловлюватися російською мовою теж ніхто не відбирав. Особливо помітною ця проблема стає тоді, коли необхідний оперативний переклад - перекладач не обтяжує себе необхідністю красиво будувати фразу російською мовою, а переводить "як є". Коректура перекладених текстів - побічний бізнес копірайтера. При цьому легку коректуру можна проводити навіть без знання мови, але в цьому випадку краще бути на зв'язку з перекладачем, щоб не потрапити у скрутну ситуацію.

Робота зі сценаріями.

Сьогодні існує певна кількість студій, які займаються виробництвом художніх і документальних фільмів, і вони відчувають гострі потреби в сценаристах. Якщо ви вмієте писати яскраві тексти, здатні підлаштовуватися під необхідний стиль то цілком можна спробувати себе на новому терені. Звичайно ж, навряд чи з першого разу вам довірять роботу над черговою серією мильної опери, проте робота для тих, хто дружить зі словом у таких компаніях завжди знайдеться.

Графоманство.

Саме безперспективна і найприємніше заняття. Після енної кількості текстів про вікна ПВХ і нарощуванні нігтів хочеться створити щось путнє. Занурити читача в особливий світ, розділити з ним переживання героїв, описати країни, в яких ніколи не бував. Тим більше, що майданчиків, з яких можна висловитися, зараз вистачає - Інтернет дає величезні можливості для просування власної творчості. А там, дивись, і замовлення від видавництво підтягнуться - раптом у вас дрімає письменник, а копірайтинг - це так, побічний бізнес.

Копірайтер - людина, яка володіє унікальним досвідом. Особливо якщо до своєї справи він підходить відповідально і прагне до самовдосконалення. Не кожен може за пару годин створити текст, який буде приємно прочитати. Цей талант можна і потрібно розвивати, піднімаючись на нові щаблі!

Немає коментарів:

Дописати коментар